Fråga:
Verktyg för att samarbeta på samma binära
Ange
2013-03-28 14:39:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vad är ett arbetsverktyg / metod för att arbeta tillsammans på samma binära (om möjligt parallellt), som har visat sig fungera?


Jag använde olika metoder för länge sedan för att dela information med andra , men inte parallellt:

  • skickar tillbaka IDB & framåt
  • delar TXT-anteckningar i ett arkiv
  • exporterar IDB till IDC och delar IDC på ett förvar

Ingen av dessa var dock riktigt effektiva. Jag letar efter bättre metoder och verktyg för samarbetsarbete.

Du bör skilja på förslagen från frågan och lägga upp dem som ett svar (eftersom de faktiskt svarar på frågan).
@AsheeshR: Affischen ska visa lite inblick i ämnet / forskningen. Att lista upp möjliga svar och förklara att / varför de är otillfredsställande är exakt det.
Sex svar:
Ange
2013-03-28 14:44:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

potentiella (men oprovade) förslag:

Mick
2013-03-28 19:57:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Bara för att utöka @ @ anges svar är IDA Toolbag en lätt lösning för samarbete med hjälp av deras "Kö" -funktion. Jag har testat att det fungerar och jag tror att det ger alla de funktioner du nämnde i din fråga.

enter image description here

enter image description here

Vet du om de andra användarna behöver ha exakt samma version av IDA? Finns det många problem med att använda det, eller fungerar det precis som förväntat? - Bara nyfiken, jag har alltid velat ha ett bra samarbetsverktyg för IDA, Toolbag ser riktigt lovande ut ...
samuirai
2013-03-28 19:45:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dexter är ett statiskt Android-applikationsanalysverktyg som har samarbetsfunktioner. För mer information här är deras första offentliga föredrag om det här verktyget: SIGINT12 - Android Analysis Framework.

Dominik Antal
2013-12-18 15:15:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag vill lägga till dessa verktyg i listan:

  • IDASynergy - En kombination av ett IDAPython Plugin och ett kontrollversionssystem som resulterar i ett nytt ombyggnadstillägg för IDA Pro.

  • OllyMigrate - Det senaste verktyget av alla, för att migrera mellan felsökare enter image description here

  • MapConv - Importera IDA .mappfiler till OllyDbg (etiketter + kommentarer) enter image description here

  • IDASync - IDA samarbetsverktyg + OllySync för OllyDbg-stöd. enter image description here

  • qb-sync - Sync IDA med WinDbg

Relaterad vitbok.

NirIzr
2018-06-10 06:43:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ett nytt verktyg som aktivt utvecklats på github är IDArling (tidigare kallat IDAConnect). Enligt utvecklarna, Alexandre Adamskiand och Joffrey Guilbon, är den inspirerad av SolIDArity (som gjorde något buller 2016 men släpptes aldrig) och andra projekt.

Det är en IDA-python projekt som även om det enligt upprätthållare fortfarande är ett pågående arbete, men redan fått en liten användarbas och är ganska funktionellt och användbart nuförtiden.

Till skillnad från många andra projekt (åtminstone för närvarande, 4: e kvartalet av 2018) den ser åtaganden dagligen / veckovis. Det tilldelades också med första pris i IDA-plugin-tävlingen 2018.

Jag har ännu inte haft nöjet att använda det.

auspicious99
2020-05-03 18:04:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag ser inte Ghidra i listorna i de andra svaren, troligen för att den här frågan ställdes 2013 och Ghidra nyligen har gjorts tillgänglig för allmänheten.

Ghidra levereras med inbyggda samarbetsverktyg. Varje användare som vill samarbeta om ett reverse engineering-projekt ansluter till Ghidra-servern. Detta är en enkel server som kan köras på vilken dator som helst som dessa Ghidra-användare kan komma åt. Det ger också nätverkslagring för det delade projektet. Den kontrollerar användaråtkomst, tillhandahåller filversionering och stöder incheckning, utcheckning och versionshistorik. Ganska snyggt.Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...